Τοποθεσία – Κάποιες Πληροφορίες για την Παλαιόχωρα

Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται στο κέντρο της Παλαιόχωρας, μιας μικρής κωμόπολης που βρίσκεται 77 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης των Χανίων. Είναι χτισμένη σε μια χερσόνησο και αυτό της δίνει ένα φυσικό προνόμιο, καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε δύο κόλπους. Έτσι, ο επισκέπτης έχει το προνόμιο επιλογής παραλίας, επειδή όλες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της.

Πιο συγκεκριμένα, στο δυτικό κόλπο υπάρχουν οι παραλίες της Παχιά Άμμος, Λιμνάκι, Βόλακας, Πλακάκι, Αζούρο, Γραμμένο και Κριός. Στον ανατολικό κόλπο υπάρχουν οι παραλίες Χαλίκια, Ανύδρι και Γιαλισκάρι.

Το πλεονέκτημα της θέσης και του προσανατολισμού της Παλαιόχωρας είναι ότι δεν έχει σημασία η διεύθυνση του ανέμου, λόγω των πολλών επιλογών που έχετε σε παραλίες για να κολυμπήσετε.

Η Παλαιόχωρα είναι ένας διάσημο μέρος, όχι μόνο για τους επισκέπτες αλλά και για τους Έλληνες επειδή είναι ένας πολύ όμορφος και προσιτός προορισμός. Στην Παλαιόχωρα υπάρχουν πολλά εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, νυχτερινά κέντρα και δραστηριότητες για να γεμίσετε τις ημέρες και τις νύχτες σας.

Ανάμεσα στα τόσα πολλά που μπορείτε να δείτε και να κάνετε στην περιοχή και επίσης πολύ ενδιαφέρον μέρος να επισκεφθείτε, είναι το οχυρό της Παλαιόχωρας το οποίο χτίστηκε το 1282μΧ και διέθετε δύο πύργους στη βόρεια και νότια πλευρά.

Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε την επίσκεψή σας στην Παλαιόχωρα με κοντινές ή πιο μακρινές ημερήσιες εκδρομές, με πιο αξιοσημείωτες αυτές της επίσκεψης στην Αρχαία Λισσό, τα φαράγγια Σαμαριάς και Αγίας Ειρήνης, ένα ταξίδι με πλοίο στη Γαύδο, το Ελαφονήσι με τις μοναδικές και πανέμορφες παραλίες του, το χωριό Κουντούρα καθώς και διάφορες Βυζαντινές εκκλησίες της ευρύτερης περιοχής.

Ελληνικα